Batavia en IJssla
Batavia is een knapperige sla die veel in Frankrijk wordt gegeten. Vroeger ook in Nederland, maar dan als stoofsla. Tegenwoordig hebben mensen de Batavia ontdekt als een lekkerder sla dan IJsbergsla. Ijsbergsla is 100 jaar geleden in Amerika uit Batavia geselecteerd. De Marcord is een voorouder van de ijsbergsla. Weinig gevoelig voor meeldauw.
- Webshop
- verkooppunten
-
Om te lezen/kijken
- catalogus 2025
- Artikel in Seasons augustus 2022
- Binnenste Buiten over zaadvaste zaden
- video over zaadschoning
- De telers van Het Wonder van Scheemda
- Onze flyer
- 10 Redenen om te kiezen voor de Zaderij
- Het belang van Zaadvaste Rassen
- Zelf zaad telen
- Tuinbonen en tuinbonen
- Regionale Slarassen
- Heel veel erwten
- Interview Teler van de Zaderij - Henk van Berkel
-
Over ons
- Certificering
-
Telers
- Akkers van Altena
- CruydtHoeck
- Bioakker
- De Akelei
- De BijenAkker
- De Lepelaar
- De Naoberhoeve
- De Witte Raaf
- Dorpsboerderrij 't Riep
- Eikemaheert
- Zonnegoed
- de Zonnehoeve
- Zonneliefde
- Horaholm
- Jan en Wilco Jansen
- Tuinderij de Overkant
- van Maldegem
- Kwekerij De Transitie
- Biokwekerij van Paassen
- akkerbouwbedrijf Zenhorst
- Jan Bulthuis
- Voor retailers